Objavljeno: 28. November 2016.

Pismo Aleksandru Vučiću

Bradić Ljubomir iz Valjeva, predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine Grada Valjeva, ratni vojni invalid, invalid prve kategorije rada, bratić Božidara Bradića koji je poginuo na Radan planini u ratu 1942. godine, unuk srpskog akademca Vranić Lazara koga su Nemci uhapsili u selu Dedince na Radan planini, odveli u Niški zatvor a potom u logor na Banjicu, a zatim u ozloglašeni logor Mathauzen u Austriji gde je spaljen, nosilac četiri ordena Prvog reda, Gramate Srpske Pravoslavne Crkve Eparhije Valjevske, zlatnog grba Srpske Pravoslavne Crkve za besplatnu pomoć i rad u Manastirima i niz drugih priznanja, diže glas protiv ovakvog (ne)rada pravosuđa u Valjevu i za to pruža dokaze, protiv Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Valjevu.

bradic-300x196„Gospodine Predsedniče Vlade Republike Srbije Aleksandre Vučiću, dajem Vam dokaz kako radi Osnovno i Više javno tužilaštvo u Valjevu,  a verovatno i ostala tužilaštva u Srbiji,  dok se mlada deca siluju i ubijaju, žene tuku i vrši nasilje nad njima, droga diluje, preduzeća zatvaraju i ista pljačkaju, švercuje oružije itd., a što smo svedoci pisanja mnogih medija i donošenje zakona u Skupštini Republike Srbije. Tužilaštva štite jedni druge i rade protivzakonito, a mi otvaramo poglavlja 23 i 24….. Sa ovakvim tužilaštvom i tužiocima i njihovim zamenicima verovatno nikada ih nećemo zatvoriti?
Svi smo gledali ispovest ranjene devojke koja je radila u PU u Bogatiću, gde niko ništa nije hteo da preduzme i tako sam se i ja osmelio i ne plašim se da Vam dam dokaze kako Vam rade tužilaštva u Valjevu i kako, u šta ja sumnjam, progone mene, jednog nevažnog i nebitnog građanina, koji je samo predsednik Udruženja boraca  od 1990. godine u Valjevu i koji se bori za boračka prava poštujući Vladu, Ministarstvo za boračka pitanja i sve institucije.
Sa ovakvim tužilaštvima niko ne može da bude siguran i prvi ja nisam siguran, ali se ne plašim i u njihov rad izražavam sumnju.
Moj progon je počeo još kada sam bio odbornik GG Pobeda Valjevo. Terete me za krivično delo ugrožavanja sigurnosti Vašeg poslanika Mihaila Jokića, navodno da sam mu rekao na Skupštini Grada Valjeva ,, naučiću te ja pameti’’ i za krivično delo oštećenja tuđe stvari, a na drugoj godini Pravnog fakulteta se uči da odbornik ima imunitet na izraženo mišljenje i izgovorenu reč i na glasanje. Naravno, nikada i nikom nisam izgovorio rečenicu: ,,Naučiću te pameti’’.
A što se tiče otuđenja tuđe stavri vrednost stvari koja nije oštećena i koju ja nisam otuđio je oko 1.000,00 dinara, pa gde su tu krivična dela i zar to nije politički progon, molim Vas, ubedite me!
Tražio sam izuzeća 12.08.2016. godine svih Osnovnih i Viših javnih tužilaca u Valjevu i da o istom izuzeću rešava Apelacioni javni tužilac, 19.08.2016. godine tražio sam ponovo izuzeće na nove okolnosti jer su delovali u predmetu za koje sam već tražio izuzeće a sada i Apelacionog javnog tužioca na koja mi nisu odgovorili.
Ponovo svi oni deluju u predmetima iako nisam dobio odgovor za tražena izuzeća i ponovo na nove okolnosti tražim izuzeće svih osnovnih i viših tužilaca i njihovih zamenika i apelacionog javnog tužioca i njegovih zamenika i to 19.08.2016.godine – i ponovo nema odgovora.
Rade oni i dalje, podižu optužni akt protiv mene za izgovorenu reč i izraženo mišljenje na Skupštini Grada Valjeva i potom ja prijavljujem sumnju na zloupotrebu instutucije oportuniteta, tj davanje oportuniteta u Valjevu, i tražim  za koja krivična dela je dat oportunitet.
Zamenik Višeg javnog tužioca u Valjevu Nenad Marinković deluje i pored traženih izuzeća i ja ga opominjem dopisom od 19.08.2016. godine da čini zloupotrebu službenog položaja, radeći suprotno zakonu o javnim tužilaštvima,

To je onaj isti javni tužilac koji je sa društvom, dana 08.09.2011. godine, u vremenu od ponoći do dva časa ujutro remetio javni red i mir  u kafani u Jabučju (zaselak Donji Kraj) ne htevši da da ličnu kartu ovlašćenim službenim licima, preteći policajcima i nazivajući ih pogrdnim imenima: ,,Najebaćete, banditi najebaćete, zovem se Petar Petrović Njegoš, nećete daleko, pazite da ne završite u kanalu!’’

img_20161125_142232-222x300

A takođe, to je isti onaj zamenik višeg  javnog tužioca za kojeg se sumnja da je izazvao udes, a da nikada nije odgovarao. O tome postoji i službena zabeleška Policijske uprave u Lajkovcu, koju Vam dostavljam, pa neka narod gleda i čita: službena zabeleška broj 1039/29, a posebno neka se čita i neka se zna ko radi u javnom tužilaštvu u Valjevu.
Dana 25.11.2016. godine dobio sam od istog javnog tužioca odbačaj krivične prijave protiv VF Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu. Za njega se takođe sumnja i priča da je napravio saobraćajni udes u pijanom stanju, tokom kojeg  je pregažena jedna osoba, koja je umrla posle 30 dana… i opet nikom ništa? A takođe isti taj VF predsednika Osnovnog javnog tužilaštva, tužilac Mile Nikolić je nagovarao svedoka Božidara Petrovića da mene okrivi i da će za to moći da naplati pare, za šta postoji izjava u Osnovnom sudu Valjevu od svedoka Božidara Petrovića koji to nije hteo da uradi!
Gospodine Aleksandre Vučiću, kako je moguće da zamenik višeg javnog tužioca deluje u predmetu Kt.br.170/16 i pored tri traženog izuzeća (na koje nisam dobio odgovor) i kako građane može neko da ubedi da tužilaštvo i tužioci rade u skladu sa zakonom?
Čak u istom predmetu zamenik višeg javnog tužioca Nenad Marinković kaže da ja Bradić Ljubomir u krivičnoj prijavi protiv VF Osnovnog  javnog tužilaštva Mila Nikolića ,,objašnjavao svoj stav o nezakonitom uticaju narodnog posalnika Mihaila Jokića na rad pravosudnih organa, prijavljeni Nikolić preduzima možda pod uticajem narodnog poslanika Mihaila Jokića  iz čega proizilazi sumnja u politički pritisak i progon nad podnosiocem krivične prijave’’, a što nije istina, jer sam samo jasno izrazio sumnju, a što se može videti i u traženim izuzećima i u podnetim krivičnim prijavama.
Pitanje da li je ovo možda priprema za novu krivičnu prijavu protiv mene?
Potom  u 5. stavu zadnje strane, pominje osumnjičenog Radovića, koji nikakve veze nema sa krivičnom prijavom i traženim izuzećima na koje nije odgovoreno, a niti ja poznajem dotičnog osumnjičenog Radovića. Ni manje ni više – APSURDNO!
Gospodine Aleksandre Vučiću, predsedniče Vlade Republike Srbije. da vidim šta ćete sada uraditi u raščišćavanju ovako nezakonitog delovanja tužioca u Valjevu i Republici Srbiji i da li su oni odgovorni za svoja činjenja pred zakonom Republike Srbije.
Ukoliko posle ovoga ne budete preduzeli sve zakonske radnje da proverite navode mog obaveštenja kako radi tužilaštvo u Valjevu, a verovatno tako i u celoj Srbiji, nemojte nam više pričati o pravnoj državi. Pa onda nije ni čudo da se neko usudi da čini ovako monstruozna krivična dela širom Srbije, kada vidimo šta rade tužioci u javnim tužilaštvima i kako deluju nezakonito?
Nijedna moja rečenica a niti reč nema političku konotaciju, već želim lično da obavestim javnost i Vas predsedniče Vlade Republike Srbije gospodine Aleksandre Vučiću u kakvoj državi živimo i u kojoj se, eto, otvaraju EU poglavlja 23 i 24 i u kojoj, ni manje ni više, imamo pokušaj atentata na predsednika Vlade i njegovu porodicu i u kojoj se svakodnevno dešavaju najteža krivična dela, a posebno nasilja u porodici, silovanje i ubijanje dece, a u kojoj tužilaštva daju oportunitete za teška krivična dela i konačno – neko mora da digne glas protiv ovakvog naopakog rada tužilaštva u Valjevu i Republici Srbiji!
Pitam se gde je kraj političkih progona i lošeg i nezakonitog rada tužilaštava?
Krenite već jednom u zakonitu smenu i razrešenje tužilaca, jer to narod od Vas očekuje i za to imate podršku građana Republike Srbije!
S poštovanjem!
Bradić Ljubomir

preuzeto sa portala www.koreni.rs

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this pageShare on TumblrShare on LinkedIn

Ostavite komentar

Poštovani, molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija „Korena“ zadržava pravo da skrati ili ne objavi komentare anonimnih čitalaca, koji sadrže direktne pretnje, neosnovane optužbe, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.